Szociális segély csökkentésének hatásai a vidéki Magyarországon, 2012

A tudományos ülés témája a Pro Cserehát Egyesület által lefolytatott interdiszciplináris kutatás eredményeinek bemutatása, a kutatásban közreműködő szociálpszichológus és antropológus szakértők segítségével. (A kutatás anyagai elérhetőek a www.pillangokutatas.bffd.hu oldalon.)

Az ülés részletes programja:

Kassai Melinda, Pro Cserehát Egyesület elnöke: az Egyesület komplex regionális fejlesztésekre irányuló alaptevékenységének bemutatása.
Nagy Katalin (Pro Cserehát Egyesület, kutatásvezető): Az interdiszciplináris kutatás összecsengő eredményei a szociológiai, antropológiai, szociálpszichológiai, valamint jogi vizsgálatban. A kutatás módszertani kihívásai.
Bigazzi Sára. szociálpszichológus, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa és Bokrétás Ildikó, szociálpszichológus, a Pécsi Tudományegyetem óraadója: „Olyannak látom a világot, hogy tiszta fekete...” – szociálpszichológiai következtetések
Kotics József, antropológus, a Miskolci Egyetem BTK Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézetének igazgatója, egyetemi docens: „A mai napnak való vagyok...” – Tartósan munkanélküliek megélhetési stratégiái, antropológiai eredmények

Az ülés levezető elnöke Dr. Gönczöl Katalin a Magyar Kriminológiai Társaság elnöke.

A részvétel INGYENES. Minden érdeklődőt szívesen látunk!

A rendezvényről tudósítás olvasható http://nol.hu/belfold/20131029-fogva_tartott_szegenyek?ref=sso ITT
A weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.