Készül az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának szóló jelentés

2011. május 19-én az Országgyűlési Biztos Hivatalában kick-off meetinget tartottak a Gyermek Jogairól szóló New Yorban 1989. november 20-án kelt kelt Egyezményének (CRC) végrehajtásával kapcsolatos 2012-es magyar civil jelentés elkészítésében közreműködő szervezetek.

Társaságunk képviseletében a megbeszélésen dr. Kadlót Erzsébet főtitkár vett részt és vállalta, hogy közreműködünk a fiatalkorúak igazságszolgáltatásával, valamint a kábítószerrel visszaéléssel kapcsolatos cikkekre vonatkozó jelentés-rész kidolgozásában.

A CRC végrehajtásáról valamennyi részes államnak ötévenként kell beszámolnia az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának. A Bizottság a hivatalos országjelentés mellett a Civil Alternatív Jelentésben foglaltakat is megvizsgálja és a kormánynak szóló Ajánlások megfogalmazásakor az abban foglaltakat figyelembe veszi. A magyar kormány eddig két jelentést nyújtott be, melyek a www.szmm.gov.hu oldalon olvashatók a Bizottság véleményével és Ajánlásaival együtt.
A Mental Disability Advocacy Center és Család Gyermek Ifjúság Egyesület kezdeményezésére az alternatív jelentés elkészítését a gyermekjogi ombudsmanként is eljáró állampolgári jogok országygyűlési biztosa is segíti.
A weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.