Az Európai Kriminológiai Társaság éves konferenciája - A KONFERENCIA VÉGLEGES PROGRAMJA ELÉRHETŐ!

2013 szeptember 4-7. között az http://www.esc-eurocrim.org Európai Kriminológiai Társaság (European Society of Criminology, ESC) 13. éves konferenciájának Budapest ad otthont. Ennek a kiemelkedő tudományos és szakmai eseménynek a Magyar Kriminológiai Társaság az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának Kriminológia Tanszékével együtt társszervezője. Ez az esemény páratlan lehetőséget nyújt a hazai érdeklődőknek a kriminológia és a kapcsolódó tudományterületek legfrissebb nemzetközi eredményeinek megismerésére.

Részletes - angol nyelvű - tájékoztatás http://eurocrim2013.com/index.php a konferencia hivatalos honlapján.

http://www.eurocrim2013.com/pdf/eurocrim2013_finalprogram.pdf !!!A KONFERENCIA VÉGLEGES PROGRAMJA ELÉRHETŐ ITT!!!


Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a rendezvény minden programja angol nyelvű, magyar nyelvre fordítás a konferencián nem lesz.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, kérjük, hogy dr. Inzelt Évát (inzelteva@ajk.elte.hu) keresse meg.

Minden kriminológiai téma iránt érdeklődő szakembert várunk szeretettel a konferenciára!

Az Európai Kriminológiai Társaság 2013. konferencia a következő téma köré szerveződik:

„Büntetésen túl: Bűnözés és bűnözéskontroll Európában összehasonlító nézőpontból.”

Az elmúlt évtizedben a kriminológiai irodalom mind a bűnözés okait kutató szociológiai elméletekről, mind pedig az ezek eredményei által vezérelt, tudományos alapú kriminálpolitikáról lemondó hangnemben emlékezett meg. A “büntetésközpontú fordulat” központi gondolattá vált a kriminológiai publikációk jelentős részében. Általánosan elfogadottnak tűnt, bűnözéskontroll és a büntető igazságszolgáltatás politikai kérdéssé emelésével párhuzamosan visszafordíthatatlan folyamatként nő a börtönök telítettsége, a hivatalos kriminálpolitika pedig egyre szigorúbb eszközöket ragad meg Európa-szerte. Amint azonban a keserű elégedetlenkedők által felvert por elült, egyre világosabb vált, hogy a helyzet korántsem ennyire tragikus. Míg a pesszimista jóslások egyes országokban beigazolódtak, Európa más részei ellenállónak bizonyultak az “új irányvonallal” szemben. Idei konferenciánk fő kérdése a témához kapcsolódva, hogy vajon milyen faktorok befolyásolják a bűnözéskontroll trendjeit, valamint az aktuális kriminálpolitikai mechanizmusokat az egyes országokban.


Részvételi díjak


Az ESC tagjai és a diákok számára a részvételi díj alacsonyabb, emellett a 2013. július 1-ig regisztrálók is kedvezményt kapnak. Az Európai Kriminológiai Társaság tagjai ingyenesen megkapják a Társaság kéthavonta megjelenő kiadványát (European Journal of Criminology).

http://kriminologia.hu/files/esc_dijak_2.jpg

További tájékoztatás a regisztrációról http://eurocrim2013.com/registration.php a konferencia honlapján.

Tájékoztató az absztraktok beküldéséről


http://eurocrim2013.com/call-for-abstract.php Az absztraktok benyújtására a konferencia honlapján van lehetőség, ennek határideje 2013. június 1.

Részletes magyar nyelvű tájékoztatás HAMAROSAN.
A weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.