Adóbevallás: 2011. május 20. Rendelkezzen adójának 1%-ról!

Közeleg az adóbevallási határidő, nagy valószínűséggel mindenki ezen a hétvégén fogja elkészíteni bevallását, ezért emlékeztetni szeretnénk mindenkit az 1%-ok felajánlásáról. A továbbiakban rövid összefoglalót olvashatnak a felajánlás menetéről, valamint letölthetik a kitöltött nyilatkozatot. Támogatásukat előre is köszönjük.A nyilatkozattételnek több módja van:

1. A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot lezárt, az adózó adóazonosító jelével (ezen kívül nevével és címével) ellátott és borítékban személyesen vagy postán eljuttatja a 2011 május 20. napjáig az adóhatóság részére. A rendelkezsére akkor is lehetőség van, ha már korábban beadta adóbevallását, de abban nem rendelkezett az 1%-ról!

FONTOS: A nyilatkozatot lezárt, normál postai borítékba kell rakni. A nyilatkozatnak a borítékkal azonos méretű lapon kell lennie, de nem szükséges a formanyomtatvány. A borítékra rá kell írni az adózó nevét, címéz és adóazonosító jelét. A boríték HÁTULJÁT ALÁ KELL ÍRNI ÚGY, HOGY A LEZÁRÁST KERESZTEZZE!

2. A személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező “perforált” íven (D-lap vagy EGYSZA fül) nyilatkozik (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%- nak), melyet majd az adóhatóság választ le a perforálás mentén, az adózónak nem kell letépnie és külön borítékba helyeznie!

3. A rendelkező nyilatkozatot ha az adóbevallásához csatolja, akkor nem elég aláírni az adóbevallást, SZÜKSÉGES EGY PLUSZ ALÁÍRÁS a nyilatkozatra is attól függetlenül, hogy nincs aláírásnak hely!. Ez utóbbi nélkül ugyanis a nyilatkozat érvénytelen lesz!

A nyilatkozat adótitoknak minősül, így az adóhatóság arról adatokat nem szolgáltat ki.

A nyilatkozatot http://www.kriminologia.hu/files/1_nyilatkozat.pdf>ITT tudja letölteni.
Csatolmány:
1_nyilatkozat.pdf
A weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.