Rendezvények

Készült: 2011-05-02 13:11:22
Tudományos ülések és Kerekasztal-beszélgetések


A Magyar Kriminológiai Társaság az Igazgató Tanács által elfogadott éves tudományos program alapján szervezi meg tudományos üléseit, évente legalább négy alkalommal. A kerekasztal beszélgetésekre úgyszintén évi több alkalommal kerül sor.
A tudományos ülés, illetve a kerekasztal beszélgetés - a közhasznúság elvére figyelemmel - nyitott és ingyenes rendezvény, amelyen lehetőség nyílik az elhangzott előadások megvitatására, a hallgatóság véleményének megismerésére is. A rendezvényeken elhangzott előadások anyaga rendszeresen megjelenik a Kriminológiai Közlemények soron következő számában, illetve - 2011. szeptemberétől - elektronikus formában is elérhető a Társaság honlapján.
A Társaság tagjai rendszeresen értesülnek a soron következő rendezvényről, minthogy valamennyi tag, minden rendezvényre személyre szóló, pontos programot tartalmazó meghívót kap. Az egyéb érdeklődők számára bővebb információ a Társaság honlapján a rendezvény előtti hetekben érhető el.

Tudományos ülések archívum

Kerekasztal-beszélgetések archívum

Országos Kriminológiai Vándorgyűlés


Az Országos Kriminológiai Vándorgyűlés 1994 óta kétévente biztosít az ország valamennyi bűnügyi szakembere számára lehetőséget több, különösen aktuális büntetőpolitikai vagy kriminológiai probléma széles körű megvitatatására és értékelésére. A vándorgyűléseken való részvétel önköltségi alapon, előzetes jelentkezés alapján lehetséges. A Társaság 2008-ban "Koncepciók és megvalósulásuk a rendszerváltás utáni kriminálpolitikában" címmel tartotta meg a VI. Vándorgyűlést Miskolcon.

A Magyar Kriminológiai Társaság korábbi VándorgyűléseiNemzetközi konferenciák


Elsősorban tagjaink kitűnő nemzetközi kapcsolatrendszerének és külföldi elismertségének köszönhető, hogy a rendszerváltás utáni években a Társaság azonnal sikeresen kapcsolódott be a kriminológia nemzetközi tudományos színterére. A Nemzetközi Kriminológiai Társaság 1993-ban Budapestet választotta 11. Világkongresszusának helyszínéül. A rendkívül sikeresnek tekintett rendezvény előadásaiból kiadvány készült. Hasonlóan eredményes volt a Nemzetközi Kriminológiai Társaság 2004-ben Miskolcon rendezett Nemzetközi Kurzusa, amely mintegy száz külföldi és kétszáz hazai szakember részvételével zajlott. A közép- és kelet-európai kriminalitási, illetve büntetőpolitikai tendenciákat feldolgozó szeminárum anyagából készült kiadványunk méltán váltotta ki a tudomány hazai és külföldi képviselőinek elismerését.

A bűnözés új tendenciái, a kriminálpolitika változásai Közép- és Kelet-Európában. A Nemzetközi Kriminológiai Társaság 65. Nemzetközi Kurzusa, Miskolc, 2003. március 11-14.
A Kriminológiai Közlemények különkiadása (2004)

A társadalmi-politikai változások és a bűnözés - a 21. század kihívása. 11. Kriminológiai Világkongresszus, Budapest, 1993. augusztus 22-27.

A weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.