Szerző: Válogatott szerzők

A Kriminológiai Közlemények 3. száma - a közgyűlés napirendjének megfelelő sorrendben - tartalmazza dr. Király Tibornak, az MTA levelező tagjának, a Budapesti ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Bűnügyi Tudományok Intézete igazgatójának, a Kriminológiai Társaság elnökének megnyitó szavait, dr. Nyiri Sándor legfőbb ügyész helyettesnek meleghangú és a tanácskozáshoz intézett üdvözlő gondolatait, dr. Gödöny József előadásának teljes anyagát, az Igazgató Tanács Írásbeli beszámolóját és az ezekhez fűzött titkári kiegészítőt és az elnöki teendőket ellátó dr. Katona Gézának, az állam- és jogtudományok doktorának, nyugalmazott r. ezredesnek, a Kriminológiai Társaság elnökhelyettesének hozzászólását, valamint dr. Király Tibor elnöki zárszavát.

A közgyűlés jól megválasztott bevezető előadása, a szóbeli kiegészítésekkel előterjesztett beszámoló jelentés, valamint a Társaság 1984/1985. évi munkaprogramja - megvalósítása esetén - jelentős mértékben elősegítheti a hazai kriminológiai kutatások fejlődését, az elméleti és gyakorlati kérdések tisztázását, s hozzájárulhatnak a kriminológiai szemlélet, valamint az elmélet és a gyakorlat kölcsönös kapcsolata továbbfejlesztéséhez, a kriminológiai kutatások eddiginél megoldottabb koordinálásához.
E gondolatok jegyében adjuk közre a Kriminológiai Közlemények 3. számát, bízva, hogy az ebben foglalt magas szintű tudományos megállapítások mind a gyakorlat, mind pedig az elmélet képviselői számára a bűnmegelőző, bűnüldöző és elméletfejlesztő tevékenységéhez sok eligazítással szolgálnak, s ezáltal a kriminológia elmélete a gyakorlatban is valóban anyagi erővé válhat.

A MAGYAR KRIMINOLÓGIA HELYZETE, VALAMINT A MAGYAR KRIMINOLÓGIA NEMZETKÖZI ÉRTÉKELÉSE
http://kriminologia.hu/files/0301kiraly.pdf Dr. Király Tibor elnöki megnyitója
http://kriminologia.hu/files/0302nyiri.pdf Dr. Nyiri Sándor üdvözlő szavai
Dr. Katona Géza közgyűlési elnök szavai